Sixth seed Petra Martic takes on Tamara Zidansek as the TEB BNP Paribas Istanbul Cup gets under way, while Margarita Gasparyan and Rebecca Peterson are also in action. Scroll down for full order of play.
Alex Macpherson
April 22, 2019

MATCH POINTS

No.6 seed Petra Martic is coming off her maiden Premier semifinal in Charleston, where she defeated Amanda Anisimova and Belinda Bencic en route to the last four.

Rebecca Peterson takes on Pemra Ozgen for the second time, having previously triumphed 6-3, 7-5 in the second round of the ITF W25 event in Padova in 2017.

32-year-old Pemra Ozgen made her WTA main draw debut as a wildcard in Istanbul in 2005, the tournament's first year, losing to Ivana Abramovic in the first round. The Turkish player has scored one win in six previous main draws, over Arantxa Rus in Istanbul in 2009, and will compete in her first WTA main draw since Kuala Lumpur 2014 today.

Johanna Larsson is 1-0 against Margarita Gasparyan, having defeated the Russian 6-3, 3-6, 6-3 in the second round of Hobart in 2016.

Two former Top 30 players will bid to qualify today, Alexandra Dulgheru and Timea Babos. All three of Dulgheru's previous encounters with her opponent Kateryna Kozlova have also taken place in Istanbul: the pair first met in the ITF W50 event here in 2013, when the Romanian retired trailing 6-0, 1-0. The following year, Dulgheru took their first-round tilt at this tournament 3-6, 6-0, 6-3, but in 2016 Kozlova took the lead in their head-to-head with an epic 6-7(4), 7-6(3), 6-1 first-round win.

Qualifying wildcard Ipek Oz scored the first Top 200 win of her career yesterday over Fanny Stollar, and will bid to make the main draw with a second over Ana Bogdan. The Romanian had lost her first seven matches of 2019 before getting off the mark two weeks ago in Bogota, and her opening qualifying win over Anna Bondar was her second of the season.



View this post on Instagram


Он приходит домой и снимает куртку, и снимает свитер, и снимает майку, и снимает кожу, и снимает мясо, и садится кушать - он читает книгу.. он включает песню, он включает небо, ночью на балконе, а на небе звезды, и он очень голый, абсолютно голый - и ему не страшно.. и она приходит, а его не видно, и его потрогать ей ужасно сложно, его руки - воздух, его тело - воздух, он сидит отдельно, он похож на небо.. разговор натянут, разговор их сложен, но она вдруг видит - на полу есть кожа.. на полу есть мясо, на полу есть майка, на полу есть свитер, на полу есть куртка.. и она снимает свою куртку тоже, и снимает свитер, и снимает майку, а потом снимает осторожно кожу, и снимает мясо, чтобы голой тоже. "я такой, как видишь.. ведь теперь ты видишь, ведь теперь ты знаешь, что я был под кожей". и она все знает : "да, я вижу, слушай, ты большое небо, ты глаза большие, ты устал, я знаю, целый день ты в коже, на работе в коже, под землёй, в метро, в ней ужасно тесно, в ней ужасно душно.. чтобы кто-то понял, надо много слов.. но теперь ты дома, но не в этих стенах, в смысле чувство дома, там, где дом - покой." "я стою раздетый, мы с тобою голы, таким голым был я только лишь с тобой.. и теперь попробуй, и теперь потрогай, и скажи на ощупь я на что похож?" "ты похож на чувство, на большое чувство, будто небо вскрыли - ты душа его.. будто ты огромный, ты такой огромный, ты имеешь смысл, ты такой весомый, но в руках ты лёгкий, как полет у птицы, ощутимый еле, сердцем невесомый.. и тебя лишь чувством я могу измерить". Он её потрогал, он ей след оставил, тихим днем весенним спали молча два в одеяле неба, два весенних неба, и их кожа молча на полу спала. "я тебя запомню вот такой навечно, бесконечно голой, я так рад, что ты мне в ответ разделась, расстегнула кожу, все, что есть сняла, мы теперь такие, что все в мире можем, то, что мне так нужно, ты мне отдала.. не вставай, я скоро, я повешу кожу в тёмный шкаф до завтра, что б её не смять.. завтра снова нужно, этот дом покинуть, на работу нужно, на автобус, ждать, торопиться, знаешь, я устал от кожи, если б можно было вдруг её содрать посреди прохожих посреди студентов, продавцов, красоток, пленников метро.. 👇🏻⬇️

A post shared by Svetlana Kuznetsova/ Кузнецова (@svetlanak27) on

ORDER OF PLAY

CENTER (starts 11am)
Qualifying - Veronika KUDERMETOVA (RUS) [1] vs Martina DI GIUSEPPE (ITA)
Qualifying - [WC] Ipek OZ (TUR) vs Ana BOGDAN (ROU) [7]
Not before 2pm
Qualifying - Timea BABOS (HUN) [5] vs Elena RYBAKINA (KAZ) [10]
Rebecca PETERSON (SWE) vs [WC] Pemra OZGEN (TUR)
Petra MARTIC (SLO) [6] vs Tamara ZIDANSEK (SLO)

COURT 1 (starts 11am)
Qualifying - Julia GLUSHKO (ISR) [4] vs Irina BARA (ROU)
Qualifying - Kateryna KOZLOVA (UKR) [2] vs Alexandra DULGHERU (ROU) [11]
Not before 2pm
Qualifying - Ivana JOROVIC (SRB) [3] vs Yana SIZIKOVA (RUS)
Johanna LARSSON (SWE) vs Margarita GASPARYAN (RUS)

COURT 2 (starts 1pm)
Andreea MITU (ROU) / Alexandra PANOVA (RUS) vs Prarthana THOMBARE (IND) / Eva WACANNO (NED)
[WC] Melis SEZER (TUR) / Ipek SOYLU (TUR) vs Monique ADAMCZAK (AUS) / Jessica MOORE (AUS)